Luonnon ekosysteemiä tukeva niitty on kaunista katseltavaa ja helppoa ylläpitää

Niityn voi istuttaa kostealle maa-alueelle, kesän kuivattaman nurmikon tilalle tai vähäravinteiselle joutoalueelle. Niittyalueen hoidon tarve riippuu kasvualustasta. Kostea niitty on ravinteikkain ja kuiva ketoniitty niukkaravinteisin. Kuivat ketoniityt ovat kaikkein helppohoitoisimpia. Tavallista nurmikkoa vaivattomampi niitty on kauniin maiseman lisäksi monien perhosten ja pölyttäjien suosiossa.

Niitty perustetaan konevoimin kuorimalla vanha pintamaa. Alueelle lisätään uutta hiekkapitoista maa-ainesta, johon siemenseos kylvetään. Niittysiemenet tarvitsevat auringon valoa itääkseen, joten maan pintaa ei tarvitse jyrätä kylvön jälkeen.

Lisätietoja nurmikon tai joutomaan muuttamisesta niityksi saat ottamalla yhteyttä Pinkopalveluihin puhelimitse, sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Kysythän lisätietoja!

Työläästä nurmikosta kukkaloistoiseen niittyyn

Kallionrinteet, suuret kivet ja puut hankaloittavat nurmikon leikkuuta. Karu tai vaikeasti ylläpidettävä alue pääsee loistoonsa helppohoitoisena niittynä. Pinkopalvelut muuntavat nurmikon tai muun maa-alueen upeaksi niityksi seuraavien työvaiheiden kautta:

1. Maksuton arviointi – Vierailemme kohteessa veloituksetta ja laadimme tarjouksen kokonaisurakasta.
2. Asiantuntijapalvelu tarvittaessa – Maisemasuunnittelu luonnostellaan asiakkaan tarpeen mukaan yhteistyössä ammattilaisen kanssa. Sisältää esimerkiksi pihasuunnittelun ja kasvierittelyn.
3. Alueen merkintä – Tarkistetaan ja merkitään urakoitavan alueen pinta-ala.
4. Urakoinnin toteutus – Urakointi toteutetaan omilla kumitelakaivureilla sekä kuormaajilla (2,5-7 tonnia). Niittymullat viedään kierrätykseen ja korvataan Torpanpiha-niittymullalla. Siemeniksi kylvetään Ahonalun tai Suomen niittysiemenen -siemenseos.

Pinkopalvelut toimivat Etelä-Suomessa, pääkaupunkiseudulla. Vastaavamme nopeasti yhteydenottoosi, ja tulemme paikanpäälle laatimaan tarjouksen kokonaisurakasta veloituksetta.

Tilaa maksuton arviointi.